Loading Laddar...
 

Riskutbildning 1 & 2


Den obligatoriska riskutbildningen för B körkort är sedan den 1/4 2009 utökad med en del om alkohol, droger och trötthet. Riskutbildningen omfattar nu två delar;

  • Risk 1
  • Risk 2, halka

Innan du gör ditt kunskapsprov och körprov så ska riskutbildningens båda delar vara utförda och giltighetstiden får inte ha gått ut (5år). Gäller även för den som förlorat sitt körkort och ska avlägga nytt förarporv.

 

Riskutbildning 1

  • Del 1 handlar om alkohol, andra droger, trötthet och riskfyllda beteenden i övrigt.

Del 1 ger dig kunskap om och insikt i hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Under utbildningen får du delta i diskussioner om vilka konsekvenserna kan bli, vad som ökar riskerna och hur de kan undvikas.
Vårt mål är att du ska få insikt och förståelse för olika riskbeteenden i trafiken på ett sätt som där du själv är engagerad.

 

Riskutbildning 2, Halkan

  • Del 2 motsvarar den gamla riskutbildningen (halkbanan) och handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden.

 

Del 2 gör dig medveten om de risker som finns med att köra på halt underlag. Du får prova på att köra på i olika situationer och hastigheter och upptäcka både dina egna och fordonets begränsningar. Genom utbildningen får du uppleva hur olycksrisken har samband med hastigheten och väglaget. Syftet är att du ska lära dig hur du undviker att hamna i svåra situationer och att du ska förstå hur hastigheten påverkar dina möjligheter att klara svårigheter.

 

 

    Halkbanan bokar du tillsammans med din trafiklärare och den sker i slutet av din körutbildning.

 

 

 

 

 

 

Anmälan Riskutbildning 1

 

Skicka in din anmälan med dina uppgifter, önskat utbildningsdatum och ev. allergier till vår mail kontakt@bilskolanmotala.se så återkommer vi med svar så snart vi kan. Det går även bra att ringa till konoret för att boka in sig under kontorets öppettider.